Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 29 september 2017

Skolinformation v. 39

Hej!


Nu skiftar träden i vackra höstfärger och barnen njuter av den sista septembersolen på rasterna.
Tänk att oktober så snart är här.




I matematiken har vi arbetat med de geometriska figurerna cirkel, triangel, rektangel, kvadrat och parallellogram. Vi samtalade och undersökte begreppen sida och hörn samt spelade geometri-bingo. Vi har också arbetat med räknehändelser/matematiska problem och tränat vidare på hur vi skriver addition och subtraktion på mattespråket.

Veckans NTA-uppdrag var att bygga en mobil med hjälp av sugrör, gem och olika geometriska figurer i papp. Det var en lärande process som ställde samarbetsförmågan på prov. Gå gärna förbi våra klassrum och titta på hur fina de blev.
 



I SO har vi inlett ett arbete om trafik. Vi har samtalat om hur trafiken ser ut runt vår skola, sett en film och alla barn har fått rita sin skolväg. Teckningarna blir vårt bidrag till "Trafikkalenderns" årliga teckningsaktivitet.
 
 Veckans GOTD var flodhäst. Ett djur som många tyckte var väldigt intressant och spännande.
Då barnen uttryckt att de saknat våra pysselstunder i F-klass avslutade vi veckan med ett geometri-pyssel.

I klasserna har vi på olika sätt läst och arbetat med de första kapitlen i vår läsebok "Den magiska kulan. Vi har fått lära känna huvudpersonerna och börjat ta oss in i handlingen. Och den här veckan har det äntligen blivit dags för barnen att få sin första läsläxa. Alla får ta hem en egen bok att läsa i från fredag till torsdag. Flera av barnen har längtat efter detta och vi hoppas det blir en positiv start för alla. Den personliga boken ska tillbaka till skolan på torsdag den 5/10.
 


Vi vill att alla läser texten flera gånger under veckan, vid minst tre tillfällen och tillsammans med vuxen. Läs högt, läs om svåra ord och samtala om texten. Du som läser tillsammans med barnet är viktig! Hjälp ditt barn att hitta bra lässtunder under veckan. Sitt nära och hjälp till med nya ord. Barnen befinner sig på olika nivåer i sin läsutveckling, ta det lugnt, uppmuntra och ge beröm. Kom ihåg att flera kortare lässtunder är bättre än en lång. Tack för gott samarbete kring barnens läsutveckling.

Idrottslärare Andrée hälsar att inomhusidrotten fortsätter och att han nu kommer att ha en VFU-student som heter Anna med på idrottslektionerna från nästa vecka.

På torsdag är det dags för en ny Trygghetsdag på skolan. Yngre och äldre elever möts kring en gemensam aktivitet och vi ser fram emot en givande dag tillsammans.


Hälsningar från oss i åk 1






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar