Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 1 september 2017

Skolinformation v. 35

Hej,

Barnen har fortfarande lite svårt att finna sig i allt nytt och framförallt i de längre skoldagarna. De är ganska trötta på lektionerna efter lunch och kanske även ni föräldrar märker av lite extra trötthet under kvällarna.
Vi kämpar på och hoppas på att solen som skiner kan ge oss de där extra krafterna. 

Det fina vädret gjorde det lite extra härligt när vi startade vårt arbete med träd i NO. Vi gick bl.a. ut på trädjakt i dungen. Vad många träd vi hittade. Fråga gärna era barn om de kommer ihåg vilka fem träd vi tittade extra efter.

I veckan har vi arbetat en hel del med mönster i matematiken. De kan vara lite klurigt till en början men det har fått träna både i matteboken och i ett "mönsterhäfte".
Kanske ni vill prova att fortsätta dessa mönster tillsammans med era barn.

I svenska så har vi börjat arbeta i våra robotböcker. De fick leta efter saker i en bild och skriva ner dessa. De fick även använda orden till att skriva meningar.
Veckans GOTD var BRUNBJÖRN. Barnen tyckte att det var väldigt spännande.I NTA fortsatte vi med temat balansera och väga. Barnen fick göra ett lod och därefter försöka hitta tyngdpunkten på sin fjäril som de arbetade med förra veckan. Vi lärare tyckte faktiskt att det var lite svårt men det kämpade tappert på. 

Vi har arbetat vidare med att vara en bra kompis och hur man gör när man säger förlåt på riktigt. 

Idag, fredag, så hade vi bild. Barnen fick göra en symmetriuppgift eftersom vi arbetat med det även i matematik och NTA. Några gjorde fjärilar och några gjorde tröjor. Det bliv väldigt härliga bilder.

Kommande vecka:
Nästa vecka är det fotografering. 1A och 1B fotas på måndag och 1C på onsdag. 
På torsdag den 7/9 ska alla i åk 1 till Kyrksjön/Snorreängen för lite roliga aktiviteter under ledning av Johan Alm. 
Då behövs matsäck!

Trevlig helg från oss i förskoleklasserna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar