Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 15 september 2017

Skolinformation v. 37

Hej!


Det har varit kallt och regnigt även denna vecka. Men barnen har inte klagat. Eftersom DAGGMASKEN var veckans GOTD har de snarare varit ganska nöjda med att få gå ut på rasterna för att titta om de lyckas hitta någon mask.
I matematik har vi arbetat med större än, mindre än och är lika med. Vi har gjort övningar både i matteboken och på smartboarden. 

I svenska har vi läst första kapitlet i vår gemensamma läsebok "Den magiska kulan". Många har även fått prova att läsa för en kompis. Kopplat till detta första kapitel fick de rita "sitt monster" för att därefter skriva läsårets första bläddra, nämligen en "monsterbläddra". Intresset för att skriva på de nya skrivplattorna har varit stort och de får själva välja hur mycket eller lite de vill skriva.

I NTA har eleverna provat att hitta balansen med hjälp av en balansbräda, stödkloss och ett antal kuber. De fick sedan prova samma sak på gungbrädan i lekparken. 


I SO fokuserar vi fortfarande på olika kompisproblem. Vi har även pratat om hur man kan säga ifrån och de har fått lära sig rörelser till.
Stopp
Sluta
Lägg av                       
                                       

Kommande:
Idrottsläraren Andrée hälsar att det från nästa vecka kommer att vara inneidrott för eleverna i åk 1. 

Nu fungerar frånvaroanmälan!
Vi önskar att ni nu anmäler frånvaro via Skolwebben. Går ni in på Skolwebben kan ni även anmäla del av dag. Via appen går det endast att anmäla heldag tillsvidare.


Trevlig helg önskar vi i årskurs 1! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar