Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 8 september 2017

Skolinformation v. 36

Hej!


Nu börjar vi gå mot höst.
Trädens löv skiftar i gult och i början av veckan kom det mycket regn.
Tack för att ni går igenom vad barnen behöver i skolan för att kunna leka och ha det bra på raster och utomhuslektioner. Regnkläder, stövlar och minst ett ombyte med tröja, byxor, underkläder och strumpor behöver alla.


I måndags hade vi besök av författaren Dan Höjer. Han berättade om hur han får idéer till sina böcker genom att tjuvlyssna på caféer, tunnelbanan, bussar osv. Han ljuger, tjuvar och lånar från olika håll och lägger till en massa fantasi. Det blev ett författarbesök med mycket skratt, bra frågor från barnen, sång och autografer. På biblioteket finns flera titlar att låna hem för er som önskar.
 
 
 Utedagen på Snorreängen vid Kyrksjön blev väldigt lyckad. Bästa tänkbara väder, glada barn och roliga lekar på ängen och i skogen.


I matematik har vi arbetat med begreppen fler, färre och lika många. Begreppet "färre" kan vara svårt. Använd gärna begreppen hemma om ni kan och där det känns naturligt. I svenska arbetar vi med begreppen en och ett, vi har samtalat och gjort olika läs- och skrivövningar.


Arbetet med våra träd fortsätter i NO. Vi har haft utelektioner och studerat olika träd. Frågor vi ställt är vad är lika? Vad är olika? Begrepp vi kommit in på är stam, grenar, löv, krona, rötter. På veckans NTA-lektion gick vi ut och gjorde olika balansövningar och tränade på begreppen tyngdpunkt, balans och stödyta.






Nästa vecka är det APT och fritids stänger 15.45.


Trevlig helg från oss i åk 1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar