Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 22 september 2017

Skolinformation v. 38Hej!

Är inte hösten underbar? Ömsom regn, ömsom sol...
Barnen skuttar ut på rasterna i ur och skur och leker och har kul. Tack för att ni ser till att de har regnkläder, stövlar och ombyte.Vi jobbar vidare med våra träd på NO. I veckan har vi jämfört med löven och barren vi samlade in förra veckan. De har sådan koll på vad de olika träden heter.

Vi fortsatte med jämvikt, stödpunkt och stödkloss på NTA-Balansera och väga. Barnen fick först ställa en hypotes kring hur de trodde var stödklossen skulle placeras. Sedan fick de prova med klossar, balansbräda och stödkloss för att se om deras hypotes stämde.
                                                                                                                                                                                                                                     
 På matten har vi fortsatt med <, > och =.                                 Vi hann även börja med det nya kapitlet i matteboken med addition och tallinjen. 


På SO i torsdags tittade vi på en ny kompisfilm om att hålla det man lovar. Efteråt fick de rita av varandra utan att titta på pappret samt intervjua varandra. Dagen efter fick de sedan "presentera" varandra.


Veckans GOTD var Sveriges största skalbagge: Ekoxen.

Nästa vecka kommer vi att börja med tema "Trafik". 
Vi kommer att prata om trafiksäkerhet i barnens närmiljö. De ska som första uppgift rita sin skolväg. 
Ta gärna tillfället i akt att prata med ditt barn om hur skolvägen ser ut; finns det kritiska ställen, övergångsställen, trafikljus, bilar som kör fort mm.

Trevlig helg från oss i årskurs 1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar