Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 25 augusti 2017

Skolinformation v. 34

Hej!

Nu har vi haft vår första hela skolvecka. Barnen har varit jätteduktiga och kämpat på med att komma in i nya rutiner och varit positiva till skolarbetet. Det känns väldigt roligt. Det har varit både sol och regn. Tack för att alla barn hade regnkläder med sig och kunde leka ute.



Den här veckan har vi arbetat vidare med våra trivselregler och samtalat kring hur man kan göra för att vara en bra kompis med fokus på att alla ska känna sig som en del av gruppen. Vi har tittat på film, diskuterat och skrivit "kompis-ord".




I matematiken har vi arbetat med talen 1-5, tallinjen och symmetri.
Begreppet symmetri kom vi först in på när vi startade upp vårt NTA-tema för terminen "Balansera och väga". Första uppdraget var att balansera en pappersfjäril på olika sätt med hjälp av penna och gem. Efter detta blev det naturligt att arbeta vidare med symmetri i matematiken med hjälp av olika former och mönster. Här förde vi också in begreppet symmetrilinje.


 

Under veckan har vi även besökt skolbiblioteket, haft högläsning och gjort olika skrivövningar. Barnen har haft sin första musiklektion med Daniel och Romeo.

Veckans GOTD var Alfred Nobel. Barnen fortsätter även detta läsår att skriva i sina GOTD-böcker varje vecka. Tänk vad mycket vi har lärt oss tillsammans!

Välkomna till föräldramöte tisdagen den 5/9 kl. 18.00 i respektive klassrum.
Då kommer vi att berätta mer om bl. a.  arbetsområden, schema och hemuppgifter.

Skolfotografering kommer att ske under vecka 35.  Vi återkommer med dag och tid.

Trevlig helg önskar vi i åk 1






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar