Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 28 april 2017

Skolinformation v.17

Hej på er,

Vilket "aprilväder" vi har haft under veckan. Barnen har frågat vid i stort sett varje rast vad de behöver ha på sig och vi pedagoger har känt oss lite villrådiga. Vi får hoppas att vi slipper "aprilvädret" nu när maj månad äntligen börjar.


Veckans GOTD var Colosseum. Barnen tyckte att det var väldigt spännande men också ganska konstigt att människor tittade på sådana typer av skådespel.


Vi inledde måndagen med att prata om vårtecken. Vi tittade på en kort film och under vår utedag så försökte även några upptäcka om de kunde hitta dessa tecken på riktigt. De såg bl.a. myror, vitsippor, skilla, fåglar och knoppar.


Veckans bokstav var Z och veckans fåglar var lövsångare och fyra olika duvor; stadsduva/tamduva, turkduva, skogsduva och ringduva.

Vi har arbetat med talet 9 och tränat på niokompisarna med hjälp av klossar och skrivit på mattespråket.

Arbetet med tema Fjärilars liv fortsätter och under veckan har barnen fått studera sina larver mer. De har mätt dem, tittat på hur de ser ut, vilka delar den består av, hur de rör sig och de har även lärt sig mer om vad de äter. De larver som vi arbetar med äter mat som är framställd av växten malva. Kanske någon av er har malva hemma i trädgården eller kommer att ha när det blir något varmare ute. 
Malva


I svenska har vi tränat oss på att förstå texter. För att göra det så kan man ta hjälp av några som kallas "läsfixarna". Dessa har vi pedagoger introducerat för barnen genom ett skådespel. Det var väldigt roligt och det skrattades en hel del. Både bland barnen och hos oss pedagoger.

Vi fortsatte arbetet med läsförståelse genom att barnen fick träna sig på att vara läsfixaren "spågumman". Vi tittade på framsidan och läste bokens titeln och sedan fick de förutspå vad de trodde att den skulle handla om. 

På måndag är det första maj och skolan är såklart stängd. Hoppas ni får en fin valborgsmässoafton och en skön ledig måndag.

På tisdag börjar det två nya elever hos oss i förskoleklass. Vi välkomnar William till röd grupp och Morris till blå grupp. 

Trevlig långhelg önskar vi i förskoleklasserna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar