Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 21 april 2017

Förskoleklassens fritidshem v16

Hej allihopa och välkomna tillbaka efter påsklovet! Vi hoppas att ni alla hade en härlig påskhelg!

Under påsklovet hade vi tema utomhusaktiviteter och vi gjorde en del utflykter till bland annat Björklunds hage. Sen vi kommit tillbaka har vi fortsatt varit mycket ute och njutit av vårsolen.

Sen skolan återigen började efter påsklovet så har morgonomsorgen gått igenom en förändring, vi skrev om detta innan lovet men vill återigen uppmärksamma alla på vad som gäller. Alltså  fram till 07:30 lämnas elever som vanligt på öppningsavdelningen men från och med 07:30 kommer vi att gå ut och vara på innegården tillsammans med övriga elever och personal i F-3. Vi kommer att befinna oss där till kl.08:05 vilket innebär att om ni lämnar mellan 07:30-08.05 sker detta på innegården. Lämning efter 08:05 sker som vanligt uppe hos F-klass. På tisdagar kommer processen att se likadan ut men vi tar då en samling inne på fritids efter 08:05 och går sedan ut på skolgården vid 08:30.

Torsdag 27/4 nästa vecka är det APT detta betyder som vanligt att fritids stänger tidigare och hämtning ska ske senast kl.15.45.

Nästa vecka påbörjar vi ett nytt och även det sista för läsåret boxarbete. Temat kommer att vara sagor och vi kommer att arbeta med detta på flera olika sätt under dem sex veckor som boxen håller på. Vi börjar nästa vecka med att under torsdag och fredag börja läsa högt och tala om Tolkiens klassiska verk Bilbo.

Vi har även mycket tacksamt fått donerat tomatfrön till fritids. I samband med det stundande arbetet med fjärilars liv under skoltid kommer vi på fritids att i lekgrupper om 5-6 elever plantera dessa och återkomma till dem under veckorna för att se hur plantorna växer och utvecklas. Planteringen  kommer att ske måndag och tisdag nästa vecka men självklart kör vi ett uppsamlingsheat i slutet av veckan om någon skulle missa detta.

Sist men inte minst vill vi som vanligt påminna om att rätt kläder bör finnas på plats i skolan. Vi vet att det kan vara svårt att veta hur dagen kommer att se ut framförallt denna månad då vi har, som många elever tagit till sig och uttryckt, riktigt aprilväder så försök se till att både varma och svala kläder finns på plats och så hoppas vi att vädret blir mer förutsägbart nu när vi närmar oss maj.

Trevlig helg,
Personalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar