Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 21 april 2017

Skolinformation v.16

Hej!

Vad fint det var att träffa alla barn igen efter påsklovet. Då det var en något kortare skolvecka har dagarna gått fort med nya arbeten, givande samtal och lek.



Veckans bokstav har varit Cc och fåglarna i fokus har varit fiskgjuse och taltrast.



I onsdags hade vi Trygghetsdag på skolan. Fsk var tillsammans med åk 7. Vi knöt vänskapsband och lekte tillsammans på skolgården. Det blev kull, basket och lek i klätterställningen. Alla barn var så glada och nöjda efter dagen, både de yngre och de äldre. Under veckan har vi sedan hejat på varandra i korridoren. Känns riktigt bra och viktigt att vi kan ha det så tillsammans på vår stora skola!






Igår startade vi upp ett nytt tema tillsammans med barnen i fsk - Fjärilars liv. Under några veckor framåt kommer vi att få följa utvecklingen från larv till fjäril.
Vi har börjat med att se vad vi redan vet om fjärilar och larver tillsammans. sedan har vi formulerat frågor om det vi önskar veta. Idag har larverna kommit till klassrummen och barnen har fått ge dem namn och mat. Låt gärna barnen berätta för er hemma! Under arbetets gång går vi tillbaka till vad vi gjort och lärt oss för att sedan göra nya undersökningar. Vi kommer också att dokumentera vårt arbete på olika sätt i en egen fjärilsbok. 




Om någon har malva växande i trädgården blir vi jätteglada om vi kan få lite till klassrummen att studera samt ge till larverna. 


På måndag kommer vi att ha utedag under förmiddagen. Vi vill att alla barn har bra kläder som passar vädret och lek i naturen. 

Från och med 26/4 kommer Niklas att vara föräldraledig på onsdagar.

På torsdag är det APT och fritids stänger tidigare. Hämtning senast 15:45.

Glada hälsningar från oss i Fsk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar