Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 24 mars 2017

Skolinformation v.12

Nu är våren här! 


Efter några dagar med plötsligt snöfall lyser solen och vi njuter av att vakna av ljuset och leka mer utomhus. 


Tack till alla som var med och rockade sockorna tillsammans med oss i tisdags när vi uppmärksammade internationella Downs syndromdagen. Det var härligt att se hela familjer med olikfärgade strumpor i korriodoren. Vi tycker olika är bra och står upp för alla människors lika värde.

Veckans bokstav har varit Gg. Tillsammans har vi undersökt bokstavens form och ljud samt vikt "hopp-grodor". Veckan avslutades därför med grodrace.


Veckans fåglar har varit sångsvan och knölsvan. Många tyckte veckans GOTD-ledtråd var svår den här gången. Ledtråden ledde till Qatar och det tyckte alla var intressant. Ledtrådarna är lite olika svåra, tanken är inte att alla ska kunna svaret varje gång. Det viktiga är att börja tänka, samtala hemma och kanske få en idé. 

I matematiken har vi fortsatt med subtraktion och att rita och skriva egna räknehändelser. Utifrån konkret material och praktiska övningar upptäcker och erövrar vi det matematiska språkets begrepp.


Under veckan har blå och grön grupp varit på Biblioteket i Blackeberg. Vi fick träffa bibliotekarien Eva som visade och berättade om biblioteket på ett jättefint sätt för oss.
Röd grupp besöker biblioteket nästa vecka. Alla barn får en bok-gåva av biblioteket samt information om lånekort och ansökan att fylla i för de som önskar. Att få ett eget lånekort brukar vara väldigt uppskattat. 

Vi vill också passa på att tipsa om Bibblix-en app från biblioteket. Med den kan barnen läsa böcker direkt i mobil eller Ipad! www.bibblix.se







Nu har gröna gruppen haft sina utvecklingssamtal. Nästa vecka är det röda gruppens tur. Under skoltiden är samtalen i ateljén och efter 13 i rödas klassrum. Det har varit så givande att få träffa alla barn med föräldrar. Vi strävar efter elevledda samtal på vår skola. Att få hälsa välkommen och visa och berätta om några av sina egna arbeten är ett viktigt första steg i detta. Vi är så stolta över våra duktiga elever. 

Fin helg önskar vi i Fsk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar