Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 17 mars 2017

Skolinformation v 11



                         Hejsan!




Det är vår i luften, och det är underbart att vara ute.




Det är dessvärre fortfarande blött och lerigt på sina ställen, så vi kämpar på ett tag till med överdragskläder när vi är utomhus. 



På matematiken har vi arbetat med siffran 8 och subtraktion. Idag har barnen fått rita en mattesaga samt skrivit på mattespråk. De har också tränat på subtraktion med sina tärningar. 
 













Förra veckan och denna veckas bokstäver har varit K och Q. Vi har som vanligt jobbat med bokstäverna på olika sätt. K-pysslet blev en klippövning i form av en katt. Vi hade lite svårt att hitta ett pyssel på bokstaven Q, så vi ordnade en Quiz-kamp där barnen blev indelade i olika fruktlag. Vi hade 6 frågor denna gång och alla frågor var kopplade till de GOTD vi har haft under läsåret. Det var imponerande hur mycket fakta de kom ihåg.

I några veckor har vi arbetat på olika sätt med barnens favoritkaraktärer från sagans-, filmens- och dataspelsvärlden. Vi uppmärksammade barnen på att dessa karaktärer finns och uppskattas av barn i hela världen. De fick då välja ett språk som de skrev Hej på, och vi har nu satt upp dessa pratbubblor på våra klassrumsdörrar. Nu kan alla känna sig välkommen in till oss.

Nästa tisdag 21/3 tänker vi uppmärksamma Rocka sockor-dagen. Då sätter de som vill på sig olika sockor/strumpor för att hylla olikheter och slå ett slag för alla människors lika värde och rättigheter.
Läs mer: http://www.svenskadownforeningen.se/rocka-sockorna/

Veckans GOTD var Röd jättekänguru. Vi fick bland annat veta att en känguru kan hoppa 9 m långt. Det var vi ju tvungna att mäta upp och jämföra hur långt vi kunde hoppa.
 










Vi har tyvärr haft fall av löss igen, så kolla igenom ditt barns hår.

Nu har blå grupp haft sina utvecklingssamtal och nästa vecka är det dags för grön grupp. Kom ihåg att lämna in samtalsunderlaget. Välkomna.


Torsdagen den 23/3 är det APT. Fritids stänger 15:45.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar