Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 31 mars 2017

Skolinformation v. 13

Hej alla i förskoleklass,


Barnen har varit ivriga att få gå ut och leka i veckan. Speciellt under måndagen och tisdagen när det var så soligt och härligt. Det därefter skiftande vädret har skapat lite diskussioner kring vilka kläder de ska ha på sig och inte. De vill helst inte har mer än byxor och tröja efter att det har varit sol en dag...
I vanlig ordning har vi arbetat med veckans bokstav som var Pp. Lämpligt nog blev det påskpyssel i form av äggvärmare som P-pyssel. Vi fortsätter nästa vecka med en hel del påskpyssel bl.a. tillsammans med våra faddrar i tvåan. Detta kommer vi att göra på tisdag. Inför det så önskar vi även fler toarullar.
Veckans GOTD var Gepard. Fråga barnen om de minns vad de äter eller kanske hur fort de kan springa. Några tittade även på en film om hur de springer i slow motion vilket var fascinerande.

I matematiken har vi arbetat vidare med talet 8 och 8-kompisar. Barnen fick arbeta med klossar och i par komma fram till vilka 8-kompisar som finns. De börjar bli ganska förtrogna med denna övning nu.
I läslyftet har vi arbetat med hur en berättelse är uppbyggd. För att titta närmare på det tillsammans med barnen så har vi läst många Nicke Nyfiken-böcker de senaste veckorna. Det har resulterat i att barnen har fått göra ett eget "hinderschema" om just Nicke Nyfiken. Ett "hinderschema" handlar, enkelt förklarat, om att strukturera en saga i start, hinder, lösning och mål. Efter detta hårda arbete så fick de göra en fyrflikig bläddra. Nedan ser ni tre exempel på hinderschema och tillhörande bläddra.


Nu har även röd grupp haft större delen av sina samtal. Vi vill passa på att tacka för ett gott samarbete.

Nästa fredag beger vi oss till kyrkan för att gå på påskvandring. 

Trevlig helg!


1 kommentar: