Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 24 november 2017

Skolinformation v. 47


Hej!

Äntligen har den första snön fallit till alla barns förtjusning. Vi får hoppas att det snart kommer mer som då ligger kvar något längre.
Veckans GOTD var Marie Curie. Barnen tyckte att det var väldigt spännande och några hade som vanligt forskat lite hemma och kunde lägga till lite extra fakta.
Vi har arbetat med addition och subtraktion med tre termer på matematiken. Några av oss har arbetat med diagram. Barnen fick göra en valfri undersökning. Därefter fick de som ville berätta för 
klassen om vad de gjort.
I måndags var det Barnkonventionens dag. Vi har arbetat med temat på olika sätt i klasserna under veckan. Ett fokus har varit "JAG KAN".I svenska har vi bl.a. skrivit höstmeningar. Vi samlade först höstord tillsammans och därefter fick de formulera sina egna meningar. 

Kommande:
Nästa torsdag den 30/11 har vi i åk 1 planerat in en skridskodag i Stora mossen. Vi samlas på innergården klockan 8.15 påklädda och klara. Barnen behöver lunchmatsäck, hjälm och skridskor. Inga klubbor får tas med. Det är viktigt att barnen har bra vantar på sig/med sig. Notera även att vi kommer att vara i den kalla hallen. 

Inför kommande julpyssel så önskar vi att barnen tar med sig korkar från mjölkpaket eller liknande, alltså runda skruvbara plastkorkar.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar