Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

söndag 19 november 2017

Skolinformation v. 46

Hej!


Den här veckan har vi kunnat njuta av lite solstrålar under dagen både på skolgården och in i klassrummen. Nu när kylan kommer är vi tacksamma att ni ser över barnens kläder i hallarna. Alla behöver överdragskläder, fleece, vantar och mössa samt ombyten då det blir blött. Kyla och snö väntar.




Under veckan har vi arbetat vidare med addition och subtraktion samt kommutativa lagen i matematik. Vi har även gjort en del problemlösning. I Svenska har vi förutom olika läsaktiviteter tränat vidare på att forma bokstäver, versaler och gemener samt på att skriva ord och meningar med fokus på stor bokstav och punkt och mellanrum mellan orden. Detta är något som också finns möjlighet att träna lite extra i samband med skrivläxan.
 





I SO har några grupper arbetat vidare med reflexer. I NTA har några grupper jämför och sorterat föremål från lättast till tyngst och några grupper har arbetat med att undersöka matvaror med hjälp av några av våra sinnen. Veckans GOTD var lodjur.





Klassernas läsdagar i slutet av veckan blev väldigt lyckade och vi fick bra återkoppling från barnen. Det bästa var att få ta med en kudde och egen bok till skolan.
Under veckan har vi också uppmärksammat Barnboksveckan genom att möta några barnboksförfattare vi filmade porträtt, ex Helena Bross.

 
 
                           
              Boktips - några av barnens böcker!


Vad många kreativa namnförslag till ABC-klubben barnen hittade på! Det blev en bra visa, berätta och motivera övning när vi följde upp läsläxan i skolan. Veckans läsläxa i Magiska kulan är kapitel 9. Kom ihåg att följa upp läsningen i läsloggen med signatur och rit-och skrivuppgift. Tack för all lästid ni ger barnen hemma.



På torsdag är det APT och fritids stänger kl. 15.45.


Nu går tiden fort och det är inte långt till advent och Lucia... inför skolans luciafirande kan det vara bra att redan nu titta igenom vad ni har hemma och se vad ni ev kan låna av varandra eller av oss  på skolan. Alla får välja mellan lucia, tärna, stjärngosse, tomte och pepparkaka. 



Med vänliga hälsningar från oss i åk 1


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar