Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 10 november 2017

Skolinformation v 45




                                                           Hejsan!

Nu har vi kört en vecka efter höstlovet och det var nog lite motigt första dagarna för de flesta av oss. Vi var väl alla lite ovana med att kliva upp tidigt på mornarna.
Men nu efter en veckas skolarbete känns det som att  vi har kommit in i våra rutiner igen.



I matematiken har vi denna vecka jobbat lite med den kommutativa lagen. Fråga gärna era barn om de kommer ihåg vad lagen innebär.


I svenskan har vi jobbat en del med hur en mening är uppbyggd samt att den ska börja med stor bokstav och punkt. Vi har gjort exempel på meningar tillsammans på Smartboarden och de har skrivit egna på de små whiteboardtavlorna. Vi har även tränat på att forma bokstäverna.
På SO-trafik tittade vi först på en film om reflexer och pratade om hur viktigt det är att synas i trafiken.  Några av oss har ritat med speciella pennor på svart papper och klistrat på reflextejp på lämpligt ställe.Det blir nog läckert att titta in i klassrummet när det är mörkt.

















Som ni säkert har hört av era barn så har vi planerat in en "Bokdag" nästa vecka. Det passar ju även bra då det är barnboksvecka då. Vi stänger in oss i klassrummet, släcker ner och gör lite mysigt och varvar dagen med egen läsning, parläsning och högläsning. Barnen får ta med sig böcker och en kudde hemifrån.
1 B kör på torsdag och 1A och 1C kör på fredag.




Trevlig helg önskar vi i årskurs 1.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar