Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 19 maj 2017

Skolinformation v. 20


Hej,


Vilken händelserik vecka vi har haft!
I måndags upptäckte vi att samtliga puppor nu blivit till fjärilar, vilken höjdpunkt. Barnen var såklart väldigt uppspelta och glada över detta. Vi har därefter arbetat mycket med temat under veckan. Vi har lärt oss vad vår fjäril äter och gett dem mat, studerat fjärilens kropp och dess delar. Vi har gjort klart alla livscykelskivor från föregående vecka och dessutom  åskådliggjort fjärilens livscykel på ytterligare ett sätt. Detta blev veckans pyssel. 
Arbetet med fjärilar avslutas kommande vecka men trots detta så var det idag, fredag, dags att släppa ut våra små vänner i det fria. Det blev en väldigt fin stund att få uppleva tillsammans.Veckans höjdpunkt nummer två var vårt besök på Vällingby brandstation. Trots att det var lite kylslaget med duggregn så värmde alla spännande aktiviteter oss. Brandmästare Håkan hälsade oss välkomna och därefter fick vi prova att krypa genom en röktunnel, släcka "eld" med den stora vattenslangen, titta in i ambulansen och se på film. Mitt i allt så fick vi dessutom bevittna en riktig utryckning varav två brandbilar med sirener och blåljus begav sig iväg.  


Dessutom så har vi arbetat med veckans bokstav, Öö och fortsatt med 10-kompisarna. Nästa vecka är det bokstaven Xx som gäller och efter det så har vi arbetat med samtliga alfabetets bokstäver. 

Kommande vecka är det endast tre skoldagar. På torsdag är det Kristi himmelsfärd och skolan är stängd. På fredag är däremot fritids öppet för de som anmält. 


Solig helg!
Från oss alla i förskoleklassInga kommentarer:

Skicka en kommentar