Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 12 maj 2017

Skolinformation v. 19

Hej!


Vårvintervädret slog till igen och överraskade oss med kyla och snöfall. Nu håller vi tummarna för att den stundande sommaren kommer med sol och värme. Vi välkomnar de första gullvivorna som tittar fram.




Under veckan har vi arbetat vidare med vårt fjärils-tema. Vi har med spänning väntat på vad som ska hända med pupporna. Under tiden har vi lärt oss mer om en fjärils livscykel, vi har läst, samtalat, sett film och dokumenterat. Idag hade några av pupporna öppnat sig och vi fick se de första fjärilarna! 

Vi har också arbetat med talet 10. Vi har delat upp talet och tränat på "tiotals-kamraterna" på olika sätt, bl a med hjälp av kulramar och att skriva på mattespråket.



Veckans bokstav var Dd och veckans fåglar har varit gök och näktergal.




Järv var den här veckans GOTD. Ett djur som barnen tyckte var spännande och lärde sig mycket nytt om. Tack för att ni samtalar hemma kring GOTD-ledtrådarna och hjälper barnen när de vill söka information hemma. I skolan lär vi oss av varandra och får på så sätt nya gemensamma erfarenheter och kunskaper.



Igår fick vi besök av Sofie och hennes söta lilla bebis. Vi blev alla så glada av att se henne och det blev en fin stund. 














Nästa vecka kommer vi att arbeta vidare med fjärilarna, talet 10 och bokstaven Öö.

På onsdag 17/5 ska vi besöka brandstationen i Vällingby. Vi vill att alla barn i förskoleklass är på plats på innergården redan kl.8.00 för utesamling innan gemensam avfärd. Viktigt att föräldrar meddelar ev frånvaro denna dag före 8.00, så vi vet.

Trevlig helg önskar vi i Fsk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar