Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 13 januari 2017

Skolinformation v 2Hej och god fortsättning!

Vad vitt och härligt det var ute när vi började skolan igen i tisdags. Tyvärr har det smält bort under veckan, men vi hoppas att det kommer mer snö.
Det var så roligt att träffa alla barnen igen och vi har nu laddat batterierna inför vårterminens olika utmaningar. 

Vi har haft lite mjukstart den här veckan, men har sakta kommit in i våra dagliga rutiner.

I matten har vi jobbat med 5-kompisar. 
Vi har tittat på "Livet i mattelandet", spårat talet 5, sjungit "5 små apor" och lagt 5-kompisar med klossar tillsammans med en kamrat.
Barnen har också fått göra 5-armband, med det kan de testa en kompis med hur många pärlor de har kvar i handen.Veckans bokstav har varit "I" och vi har gjort olika övningar med Ii.
I-pysslet blev en igelkott i lera och solrosfrön.

Vi har börjat lära känna igen våra vanligaste fåglar, och först ut var domherre och talgoxe. Vi lär oss 2 fåglar i veckan och kör hela terminen ut. Alla fåglar sätter vi in i våra nya fågelböcker.Vi välkomnar vår kära kollega Johanna som har kommit tillbaka från sin föräldraledighet. Hon är nu lärare i grön grupp. Vi hälsar även Katarina välkommen till Fsk. Hon kommer att vara i röd grupp under skoltid och på fritids på eftermiddagarna.

Lördagen den 28/1 mellan kl 09.00-11.00 är ni välkomna på Öppet hus. 
Denna lördag ersätter måndagen den 30/1. Då är det ingen skolverksamhet men fritids är öppet hela dagen. För årskurserna 1-9 är lördagen obligatorisk och då krävs ledighetsansökan. I Fsk behövs ingen ledighetsansökan, men vi behöver veta om något barn inte kommer att delta.
Vi startar dagen i klassrummet med en samling och närvaro, därefter kommer barnen att få välja på olika aktiviteter som de kan göra tillsammans med er.
Runt 10-tiden äter vi frukt och har högläsning och vi avslutar dagen med uteaktiviteter.

Vi vill påminna om skridskodagen fredagen den 27/1. Vi kommer att äta lunch på skolan, men vi tar med oss frukt och vatten. Barnen får ta med sig varm eller kall dryck om de önskar. Om det är någon som inte har skridskor så hör gärna av er omgående, så att vi kan hjälpas åt att låna av någon annan.


På torsdag den 19/1 är det APT och då stänger fritids 15:45.

Trevlig helg
önskar vi i Fsk.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar