Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 16 december 2016

Skolinformation v 50


Vilket härligt luciatåg vi har fått se den här veckan. Barnen har flitigt tränat, både sånger och att komma på rätt plats i led och på scen. Det gav verkligen resultat!
Tack alla föräldrar som fixat med fikat på luciadagen. Det var mysigt att få en liten pratstund med er!

I veckan har barnen haft bokstaven F. Vi har jobbat på som vanligt med att lära oss ljuden och forma bokstaven (alltid uppifrån och ner!) samt tittat på Livet i Bokstavslandet. Nästa vecka gör vi ett F-pyssel också.
Barnen har fått brev från sina faddrar i 2B som de nu har svarat på.
                                                
Idag har alla faddrar träffat varandra och haft pysseldag tillsammans hela förmiddagen. Vi delade upp oss så alla barn dels fick visa sitt eget klassrum men också fick vara i sina faddrars klassrum på nedervåningen. Det har varit riktigt mysigt :) Här kan ni se några alster:
                                      
Vi har småstartat lite med dubbelt och hälften. Dubbelt brukar barnen lära sig ganska fort - "vi tar lika mycket igen". Hälften är desto klurigare så ni får gärna prata lite om det hemma när ni t ex delar upp något lika, kanske pepparkakor eller godis?! Praktisk matematik är det bästa att starta med.

NÄSTA VECKA
På onsdag är det höstterminsavslutning för eleverna. Då samlas barn och pedagoger i klassrummet klockan 8.45. Vi ska sedan ha en gemensam avslutning i ljushallen med andra elever. Klockan 10.00 är skoldagen slut efter många kramar i klassrummet och fritids startar.

Vi i F-klass önskar er en trevlig 4:e advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar