Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 2 december 2016

skolinfo v. 48

Hej alla!

Den här veckan har vi tittat på Livet i mattelandet som handlade om siffran 3 samt symbolerna större än och mindre än.
Barnen har fått färglägga krokodilgap som ska symbolisera att den gapar mot det större talet.
De fick arbeta i par med att lägga klossar och sina fina krokodilgap för att därefter översatta till "mattespråket".  Det blev ett tydligt dokumenterat resultat av arbetet.

I veckan har vi även arbetat en del med bildserier. De har fått sorters tre bilder och lagt dem i ordning. Hur börjar det, vad händer sedan och hur slutar det. 
Efter denna träning fick de göra en s.k. "bläddra". De har fått göra varsin julgranskula till vår klassgran. Dessa sitter nu uppe i klassrummet och varje dag får ett barn en siffra på sin kula. Den som får dagens siffra får även öppna vår digitala julkalender som är  hämtad från Naturhistoriska riksmuseet. Gå gärna in och titta!

Veckans bokstav är N och vi har haft n-jakt, pysslat med nyckelpigor, tränat på att hitta bokstavens ljud i olika ord, tränat på att forma N m.m.


Barnen har fått pyssla mycket fritt också. Favoriten var att färglägga julgranskulor.


Grej of the day är som vanligt populärt och för er som inte tittat i era barns GOTD-böcker så kan ni få se ett smakprov här intill.

Viktigt!!
På jullovet töms alla korar med kvarglömda kläder och skickas till bättre behövande. Glöm därför inte att titta efter om ni hittar något som är ert. Det finns en stor korg vid trappan i vår entré. Det som glöms i omklädningsrummet vid idrotten finns däremot hos vaktmästarna.Trevlig helg önskar alla i förskoleklass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar