Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 27 januari 2017

Skolinformation v. 4

Hej!

Tänk att tre veckor redan har gått. Barnen är positiva och nyfikna under arbetspassen. Det känns som att vi har haft en riktigt bra start på vårterminen.

Yy har varit veckans bokstav och vi har på olika sätt tränat på dess ljud och form. På vår storsångsamling sjöng vi "Yllet" och vi har som pysselaktivitet börjat tillverka egna små "yllen" av garn.







I språkleken har vi arbetat vidare med första/sista ljudet i ord och motsatsord.

I matematiken har vi undersökt talet 6. Vi har tittat på Livet i mattelandet, pratat om jämna tal och gjort praktiska övningar. Vi har också tränat på att skriva siffran 6.




Skatan och Nötväckan har varit våra fåglar i fokus den här veckan.Veckans GOTD var rödräv.



Som högläsning läser vi nu Pippi Långstrump. Vi följer Pippi och hennes vänner i små och stora vardagliga äventyr. Det blir många skratt men texten ger oss även mer allvarliga, finurliga och intressanta ämnen att samtala kring. 

Fredagens skridskodag på Spånga IP blev lyckad. Tack till alla föräldrar för hjälp med skridskoutrustning till alla barn.






Vi påminner om morgondagens öppet hus. Lördag 28 januari är det skoldag mellan 9.00-11.00 för skolans alla elever. Kom ihåg att anmäla ev frånvaro. Varmt välkomna! På måndag 30 januari är det ingen skola, men fritids är öppet.

Jag, Johanna, vill i detta inlägg passa på att skicka med en hälsning till alla föräldrar. Det känns roligt att vara tillbaka i skolan, barnen har verkligen tagit emot mig på ett fint sätt och vi har fått en bra kontakt. Jag ser fram emot vårens arbete och att även få lära känna er framöver.


Glada hälsningar från oss alla i förskoleklass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar