Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 20 januari 2017

Skolinformation v. 3

Hej allihop, 

Efter en mjukstart föregående vecka så är vi nu igång på allvar igen. Barnen har mycket energi och producerar än det ena än det andra. 

Under veckan har de tillverkat helt underbara "femkompisar". Detta med hjälp av pärlor. Dessa små filurer har gjort att vi kunnat träna vidare med talet fem i matematiken. De fick leka med sina pärlfigurer och försöka hitta varje "talkompis".


Barnen har fått tillfälle att göra ytterligare ett "femkompis"-armband att ta hem. Låt barnen visa er hemma hur man kan träna på att dela upp talet fem.


R var veckans bokstav och vi har tränat på dess form och ljud på olika sätt. 
Avslutningsvis blev det raket-pyssel.


Vi har börjat arbeta med en app på iPad som heter Puppet Pals. Barnen fick arbeta i par och tillsammans skapa olika historier. 

Veckans GOTD var isbjörn och de har fått arbeta i sina böcker och skrivit fakta och satt in en bild. Boken blir bara tjockare och tjockare. Tänk vad spännande för dem att titta i boken vid läsårets slut😁

Veckans fåglar var blåmes och nötskrika. Fråga gärna era barn om de minns vilken som är vilken. 





Vi har läst en bok om igelkotten och barnen fick därefter skriva "bläddror" om just igelkotten. 
De flesta valde att skriva om sin igelkott som de skapade i lera förra veckan och som de nu har döpt. Några har även skrivit bläddror med tema rymden. 


Nästa fredag den 27/1 är det skridskodag. Vi kommer att äta lunch på skolan, men vi tar med oss frukt och vatten. Barnen får ta med sig varm eller kall dryck om de önskar. Om det är någon som inte har skridskor så hör gärna av er omgående , så att vi kan hjälpas åt att låna av någon annan. 

Nästa lördag den 28/1 mellan kl 09.00-11.00 är ni välkomna på Öppet hus. Denna lördag ersätter måndagen den 30/1. Då är det ingen skolverksamhet men fritids är öppet hela dagen.
För årskurserna 1-9 är lördagen obligatorisk och då krävs ledighetsansökan. I Fsk behövs ingen ledighetsansökan, men vi behöver veta om något barn inte kommer att delat.
Vi startar dagen i klassrummet med en samling och närvaro, därefter kommer barnen att få välja på olika aktiviteter som de kan göra tillsammans med er. Runt 10-tiden äter vi frukt och har högläsning och vi avslutar dagen med uteaktiviteter.

Då det förekommit löss så önskar vi att alla luskammar sina barn under helgen. Då finns tid att behandla om man upptäcker något. Det vore skönt att bli av med dessa otäckingar en gång för alla. 

Glöm inte att det är kramens dag imorgon, lördag. Ge varandra många kramar. Trevlig helg önskar vi i förskoleklass!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar