Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 20 oktober 2017

Skolinformation v. 42

Hej!



Den här veckan gick fort och nu är det inte långt till höstlovet.



Under veckan har vi arbetat vidare inom de områden vi startat upp i våra olika ämnen parallellt med förberedelser inför och efter utvecklingssamtalen.
Inom ramen för läslyftet har vi fokuserat lite extra på ämnesspecifika begrepp och i matematiken har vi arbetat med pengar och lekt affär.




Veckans GOTD var Island. Naturen med varma källor och vulkaner var något som intresserade många elever. Tack för att ni tar en stund med barnen hemma och funderar kring veckans ledtråd. Ju fler barn som hunnit fundera desto rikare gissningar och samtal skapas i grupperna.


Nästa vecka fortsätter utvecklingssamtalen. Vi kommer också att uppmärksamma FN-dagen tillsammans i klasserna med fokus på Barns rättigheter, lika-olika och vänskap.


Hemuppgift: Kapitel 6 i Magiska kulan. Heja alla duktiga barn som jobbar så fint med läsningen! Det är så roligt att se framstegen och barnens lust till att vilja lära sig mer. Med läseboken kommer barnen framåt att få med sig en läslogg. Efter läsningen kan både barn och föräldrar berätta om hur det går med läsningen. I läsloggen kommer det även att finnas en liten rit- och skrivuppgift som knyter an till läsningen.



Trevlig helg önskar vi i årskurs 1



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar