Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 30 september 2016

Skolinformation v.39

Hej allihop,


Höstrusket har infunnit sig med regn och kyla. Det är mycket kläder att ta på och av för barnen men de kämpar på. Däremot måste samtliga barn ha regnkläder och stövlar. Många har blivit blöta och kalla under veckan.
Vi har passat på att prata lite mer om hösten och bl.a. läst boken "Nalle Brunos höst".

GOTD denna vecka var ekorre och det var en hel del barn som gissade detta i måndags morse. 

På vår utedag arbetade barnen i sina kompisgrupper med samarbetsövningar, matteuppdag och klasslekar. De fick t.ex. hämta varsin pinne och lägga i längdordning.







Vi har arbetat med bokstaven B b under veckan. Vi har spårat och gjort bi-pyssel mm.


I torsdags så fyllde vår skola 70 år och detta firade vi genom att ha en gemensam samling i ljushallen med tal av rektor Aronsson. Vi sjöng även vår skolsång. Efter den gemensamma samlingen tittade vi på gamla bilder från 40-talet. Hur var man klädd, hur kunde det se ut i skolan, vilka lekar lekte man och vilka leksaker använde man. Därefter tittade vi på Lotta på Bråkmakargatan eller Peter och Petra för att visa på hur det kunde se ut vid den ungefärliga tiden.

I matematik har vi arbetat med geometri.Vi har tränat på begreppen; cirkel, triangel, kvadrat och rektangel. Träna gärna rätt begrepp hemma!


Vi vill påminna om att barnen blir bjudna på frukt varje dag här i skolan. Om ert barn inte äter frukt så är det ok att skicka med en grönsak. Däremot vill vi inte att ni skickar med knäckebröd, riskakor eller annat.


Trevlig helg önskar vi i förskoleklasserna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar