Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 23 september 2016

Skolinformation v. 38


Hejsan!

Det vackra vädret håller i sig och vi passar på att vara ute mycket. 

På utedagen i måndags hade vi olika aktiviteter.         En grupp var i kaninburen och lekte en gemensam lek, bl a Under Hökens vingar och bläckfiskkull. Den andra gruppen var i dungen och gjorde olika uppdrag i matematik och svenska tillsammans med sin kompisgrupp. Den tredje gruppen var på skolgården och hade andra samarbetsövningar i sin kompisgrupp. Efter ett tag roterade grupperna så att alla grupper fick göra alla aktiviteter.





Den här veckan har vi bekantat oss med bokstaven E. Vi har haft E-jakt, lyssnat på E, skrivit E, format E med kroppen och gjort elefanter på olika sätt.







I fredags hade F-6 terminens första elevråd. Det var en elevrådsrepresentant från varje Fsk-grupp. I veckan hade vi även vårt första klassråd där vi bla pratade om hur man är en bra kompis. Vi diskuterade även gemensamma trivselregler för hela skolan, vilka elevrådsrepresentanterna tar med sig till elevrådet och diskuterar vidare.




        Vi tittade på en kortfilm om hösten som en                 introduktion till vårt temaarbete om årstiderna.







Nästa torsdag(29/9) fyller Södra Ängby skolan 70 år. Detta kommer att uppmärksammas med gemensam samling i ljushallen och att en del vuxna och elever kommer att klä sig tidsenligt. Vill man klä ut sig så får man gärna göra det.

"Grej of the day, GOTD - Vi har kört igång någonting som heter ”Grej of the day”(GOTD) i förskoleklass.

Det går ut på att barnen ena dagen(idag) får en ledtråd på en sak, person, företeelse, stad, byggnad, händelse mm.
Sedan får de gå hem och klura på vad det kan vara för ”grej”. Kommer de på själva eller med hjälp av er så får de viska det till läraren när de kommer till skolan.
Nästa vecka ”avslöjar” vi vad ”grejen” är och har en kort mikrolektion om den.
Vi kommer även att skicka ledtråden till er om barnen skulle glömma den.
Ledtråden skickas via mail.

Protokollet från föräldrarmötet skickas via mail.

Vi i Fsk önskar er en riktigt trevlig helg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar