Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 12 januari 2018

Skolinformation v. 2

God fortsättning och välkomna tillbaka till en ny termin!
Vi hoppas att ni alla har haft en fin jul och en bra start på det nya året. Det var så roligt att träffa alla härliga barn igen efter lovet och vi fick en bra skolstart tillsammans med två givande dagar.

Som en uppstart har vi arbetat på temat vinter. Vi har läst och arbetat med bilderboken "Snögubben" av Raymond Briggs. Det är en finstämd berättelse med endast bilder om en pojke som bygger en snögubbe som får liv.


Utifrån berättelsen om snögubben arbetade vi vidare med "vinterord" som vi samlade tillsammans och sorterade in i substantiv, adjektiv och verb. Med hjälp av vinterorden fick barnen sedan skriva egna meningar och dikter om vintern. Vi har också klippt ut snögubbar och gjort vackra snöflingor och satt upp i klassrummen. Det blev en bra och rolig klippövning. Veckan avslutades med att vi såg filmen "Snögubben" där sagan filmatiserats med rörliga bilder och musik.

Till måndag får ni klura på veckans GOTD-ledtråd.
Ny läsläxa delas ut nästa vecka på torsdag den 18/1.

Obs! Torsdag 18 janari är det APT på skolan och fritids stänger 15:45.

Den 6 februari bjuder vi in till öppet hus på skolan mellan kl. 16:00-18:00. Välkomna! Mer information om detta kommer längre fram.

Det här blir det sista inlägget på bloggen för skolinformation. Framåt kommer vi istället att skicka skolinformation i form av veckobrev via e-post.

Trevlig helg önskar vi i årskurs 1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar