Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 17 februari 2017

Skolinformation v. 7

Hej!

Nu sjunger fåglarna på morgonen när vi går till skolan.
Det blir lite ljusare för varje dag, härligt!


Vi har fortsatt att arbeta med jämna och udda tal. Hur kan man se om ett tal är jämnt eller udda? Var finns de på tallinjen? Kan vi se något mönster? Med hjälp av bilder och konkret material upptäcker vi matematiska samband och begrepp. Talet 7 står i fokus fram till sportlovet. Den här veckan knöt vi talet till regnbågen och dess sju färger. Vi har samtalat om hur regnbågar uppstår och hur de ser ut. Med hjälp av vattenfärg fick alla sedan måla en egen regnbåge.Veckans bokstav har varit Hh. Förutom ljud- och skrivövningar gjorde vi ett bokstavspyssel i form av ett mönster-hjärta. Det var en utmanande men också lustfylld uppgift. Barnen blev så stolta över sina fina hjärtan. Vi har också uppmärksammat Alla hjärtans dag och samtalat om hur man kan göra för att vara en bra kompis. Många barn ville göra hjärtan att ta hem till sin familj och under veckan har det både klippts, ritats och målats hjärtan av olika slag.Under läsåret deltar vi lärare i Läslyftet. Den här terminen arbetar vi med "Att läsa och skriva i alla ämnen" och just nu har vi fokuserat på barns olika textvärldar. Med hjälp av karaktärer som barnen möter i olika texter på sin fritid (spel, film, TV-program, tidningar, böcker m.m.) har vi gjort enklare person- och miljöbeskrivningar. Tanken är sedan att vi tillsammans kan skapa nya gemensamma texter med dessa som utgångspunkt.


Veckans GOTD var Älg och veckans fåglar har varit tofsmes och gräsand. Låt gärna barnen berätta för er hemma.


Många barn vill göra fler "yllen" (garnbollar). Om någon har garn över hemma tar vi tacksamt emot. Vi behöver också tidningar/magasin av olika slag att klippa i, gärna med vinterbilder. Tack snälla!
Nästa vecka kommer vi att arbeta vidare med talet 7 och ny bokstav blir Tt.
Idrottslärare Lana hälsar att det är bra om barnen har med en flaska med vatten till idrottslektionen.

Vi har planerat in utvecklingssamtal för F-klasserna mellan sport- och påsklov. Blå grupp kommer att ha samtal under vecka 11, Grön grupp under vecka 12 och Röd grupp under vecka 13. Mer information och tider att boka kommer snart.

Glada hälsningar från oss i Fsk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar