Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 11 november 2016

Skolinfo v. 45

Hej!

Oj vilken härlig, snöig vecka vi har haft!
I måndags hade vi utedag på skolgården med mycket lek. Vi fick också träffa vår nya pedagog Ellinor som arbetar i grön grupp under skoltiden och även på fritids och då med alla barn. Ellinor stannar hos oss året ut.

GOTD (Grej Of The Day) var Månlandningen. Fråga gärna era barn vad de kan berätta om den ;)

I tisdags hade vi brandövning. Vi visste när den skulle vara och hann i god tid prata och rita på tavlan hur vi ska göra när larmet går. Övningen gick bra men det är jobbigt när larmet låter så högt.

Veckans bokstav har varit Aa. Barnen har gjort Akvarium som pyssel och det blev väldigt tjusigt som ni kan se. Som vanligt tittar vi också på Bokstavslandet, spårar bokstäver, letar efter ljudet a i olika ord, lyssnar på Majas alfabetssång osv.

Vi har också haft matematik. Just denna vecka har det varit lite olika i klasserna. Några har tränat på att skriva siffran 4 och andra har diskuterat och arbetat med att sortera.

Två grupper har tittat på "Topp till tå - Hjärnan, drömmar och kroppens ljud", gröna gruppen gör det nästa vecka.

I läslyftet har röd och grön grupp jobbat med ”Örjan, den höjdrädda örnen”, vi har förutspått handlingen, lyssnat på sagan samt återberättat sagan, dels med hjälp av färdiga bilder, dels fick barnen rita början, sedan, därefter samt slutet i form av en ”fyrfältare”. Även detta ska grön grupp göra nästa vecka.

Vi vill påminna om vikten av inneskor, dels att det är bra att ha inne pga hälsporre och när vi går till matsal och bibliotek men även bra vid utrymning om det är på ”riktigt”.

Önskar er alla en lekfull helg i snön!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar