Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 28 oktober 2016

Skolinfo v. 43

Hej allihop!                                            

Denna sista vecka innan lovet har varit extra krävande för barnen på många sätt. De är såklart trötta efter 10 veckor i sin nya miljö, med många nya kompisar och nya vuxna. Vi började dessutom veckan med en"Trygghetsdag".

Vi på Södra Ängby har som tradition att ha minst en trygghetsdag per termin. Det innebär att vi lär känna andra klasser på skolan som vi arbetar med kring ett valt tema eller har en gemensam aktivitet. Denna gång var det FN-dagen som var i fokus. Vi i F-klass blandades bl.a. med de 7:or och 9:or som vi delar korridor med. Självklart för att lära känna dem bättre för att barnen ska känna sig tryggare i den miljö de vistas som mest i. 


I matematik har vi tittat på första avsnittet av livet i mattelandet. Det handlade om siffrorna 0 och 1 och likhetstecknet. Några av barnen provade att vara nollor och ettor.


10 000





Arbetet med tema kroppen har fortsatt och de har i sina grupper fått lägga till tarmar och magsäck. Vi tittade på en film om skelett och muskler som vi kommer arbeta mer med efter lovet.




















Det har även blivit mycket halloweenpyssel under veckan. 







Glöm inte att titta i korgen med kvarglömda kläder som står längst ner i trapphuset.

Trevligt höstlov önskar vi i förskoleklass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar