Telefonnummer

Kontakta oss:

08-50834301

fredag 26 augusti 2016

Skolinformation v 34

Hej och välkomna till det nya läsåret med oss här på Södra Ängby skola!


Nu har vi hunnit med att få en vecka tillsammans med er och alla fina barn och vi börjar sakta lära känna varandra allt bättre. En stor hjälp är ju även våra "lära känna samtal", där ni får möjlighet att lämna värdefull information till oss.
Många samtal - mycket utevistelse


I veckan har vi även hunnit med det första idrottspasset, med tillhörande dusch, vilket har varit en spännande upplevelse för de flesta. I klassrummen har vi pratat om vilka regler vi tycker ska gälla för att alla ska må bra och trivas, vi har även hunnit med några arbetsblad med prick-till-prick och så har två av grupperna sett ett par avsnitt ur serien Börja skolan.


Om ni introducerats för begreppet gå-kompisar där hemma så kommer här en närmare förklaring :).
Alla har tilldelats en alldeles speciell person som de ska ta sällskap med till och från matsalen och även sitta bredvid och äta. De har även den här nya kompisen bredvid sig när vi ex ska ut på gården. En av anledningarna till att vi valt att göra så här är att barnen ska få möjlighet att stifta nya bekantskaper, någon att bry sig om lite extra och vi märker redan att de genast saknar sin nya kompis om den inte är där och de hjälps åt att komma på plats i ledet om någon ex behöver hjälp med skorna eller västen.

Röd och blå grupp har tillverkat egna bokmärken och gjort ett besök på skolbiblioteket där alla som ville fick låna var sin bok. Gröna gruppen kommer att få göra sitt besök vid ett senare tillfälle.

Nästa vecka:
På onsdag i nästa vecka kommer vi att tillsammans göra en utflykt till Blackebergsparken. Vi beräknar att gå senast 8.30 och vara tillbaks här i skolan till lunch vid 11.30. Se till att ditt barn har kläder efter väder och gärna en flaska vatten med sig, frukt tar vi med.

Trevlig helg önskar vi i förskoleklass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar